Missie en visie

 

Pioen is een open, warm huis voor iedereen met vragen over gezondheid, zorg en welzijn.

Onze huisartsenpraktijk is een deel van het gezondheidshuis Pioen. Voor meer info ga naar https://www.pioenvorselaar.be/

De huisarts kan een belangrijke rol spelen in het leven van een mens. We behandelen patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere, waardoor we echte familieartsen zijn. Het doel van huisartsengeneeskunde is om een goede vertrouwensrelatie op te bouwen met de patiënt en de mens achter de patiënt te leren kennen, zodat het naast medische ook op psychologische en sociale vlak geholpen kan worden.

Ons doel is om verder te groeien naar een multidisciplinaire praktijk. In geneeskunde bereiken we betere resultaten door takenverdeling tussen verschillende deskundigen binnen en buiten de praktijk (artsen, verpleegkundigen, praktijkassistenten, psychologen, diëtisten, kinesisten, specialisten…). De verpleging zal in onze praktijk een belangrijke rol hebben en eigen consultaties kunnen uitvoeren (zoals bloedafnames, ECG’s, vaccinaties, preventieraadplegingen…). De huisartsen hebben een coördinerende rol in zo’n systeem.

Naast de genezing is de preventie een belangrijk onderdeel van ons werk en ons moto zal altijd blijven “Beter voorkomen dan genezen”. We gaan ons richten zowel op primaire preventie en gezonde levensstijl bij gezonde populatie als op secundaire preventie bij chronische patiënten.

In deze praktijk starten we in traditioneel systeem per prestatie, maar ons doel is om zo snel mogelijk een switch te maken naar forfaitair systeem.  In forfaitair systeem is gemakkelijker om multidisciplinair werk te organiseren. Hierdoor kunnen we een groter aanbod van zorg aanbieden, je uitnodigen voor specifieke preventieve onderzoeken, tijd maken om te overleggen met de andere zorgverleners in ons netwerk ... Dit alles om de zorg meer op maat te maken voor iedereen. Meer hierover kunt u hier lezen.

 

Het team Pioen huisartsenpraktijk